Så fungerar presentkort.ax för anslutna företag

Hur kommer jag igång? 
För att komma igång behöver du först underteckna ett anslutningsavtal. Du kan ladda ner anslutningsavtalet här. 

När du undertecknat avtalet och skickat in det erhåller du dina inloggningsuppgifter till presentkort.ax i ett mejl. Logga in med de uppgifter du fått. Sedan är det enkelt att komma igång: 

Kan jag se hur många presentkort som köpts till mitt företag? 
Ja det kan du. Du kan se en lista på alla köpta presentkort. När du är inloggad ser du högst uppe en grå balk med två menyalternativ. Välj “Köpta presentkort”. 

Hur gör jag när en kund kommer in med ett presentkort? 
Då behöver du logga in på presentkort.ax och lösa in presentkortet. Högst uppe på sidan ser du en grå balk med två menyalternativ. Välj “Lös in presentkort” och följ sedan stegen här: 

  1. Fyll i koden på presentkortet och klicka på ”Sök presentkort” 
  2. Ange värde som ska dras av från presentkortet. Du kan dra av hela värdet eller en del (om kunden bara använt en del av värdet drar du bara av den delen och så kan kunden handla mera senare) 
  3. Klicka på ”Spara” och bekräfta genom att klicka på ”Ok” 
  4. Du förs nu automatiskt tillbaka till sidan ”Lös in presentkort” där det framgår hur mycket som dragits av presentkortet. 
  5. Klart! 

Hur får jag betalt för presentkorten? När får jag pengarna? 
Presentkort.ax, betalar en gång per månad ut beloppet, efter avdrag om 5%, av de presentkort som sålts för dig. Utbetalning sker till kontot du angett i anslutningsavtalet. 

Har du frågor? 
Vänligen kontakta Ålandstidningens kundtjänst. E-post: presentkort@alandstidningen.ax Tel: 018-26 026