Frågor & svar

Vad är presentkort.ax?

På presentkort.ax kan du köpa presentkort från åländska butiker, restauranger och upplevelser. Du får presentkortet levererat till en mejladress som du anger. 

Hur betalar jag för presentkortet?

Du betalar med kreditkort eller direkt via din bank. Alla transaktioner på presentkort.ax sker via Paytrail, som är en av Finlands största leverantörer av digitala betaltjänster. Du kan läsa mer om Paytrail på paytrail.com.

När får jag presentkortet?

Presentkortet levereras direkt till en mejladress som du anger. Så om du är sent ute är det här den perfekta gåvan.

Kan jag skicka presentkortet direkt till mottagaren?

Presentkortet skickas till den mejl du angett. Härifrån kan du vidarefordra presentkortet direkt till mottagaren.

Varför måste jag ha ett konto?

Vi behöver dina kontaktuppgifter för att kunna skicka dig presentkortet. När du anger dina kontaktuppgifter skapas automatiskt ett konto. Du kan välja att hålla dig inloggad. 

Vilken mejladress ska jag ange?

Ange din egen mejladress, dit presentkortet ska skickas. Härifrån kan du sedan vidarefordra presentkortet till mottagaren. Du kan även välja att printa ut det och överräcka det.

Hur länge är presentkortet giltigt?

Giltighetstiden på presentkortet är två år från det att presentkortet betalats på presentkort.ax. I övrigt följer presentkort.ax de rekommendationer kring presentkortshantering som utfärdats av Konkurrens- och konsumentverket, se http://www.kkv.fi/sv/information-och-anvisningar/kop-forsaljning-och-avt...

Hur använder jag en förmånskupong?

Grattis, om du har fått en förmånskupong som du kan köpa ett presentkort för här på presentkort.ax. Du utnyttjar förmånskupongen i kassan här på presentkort.ax innan du betalar. Så här gör du:

  1. Under "köp presentkort", välj till vilken butik och för vilken summa du vill köpa ett eller flera presentkort
  2. Klicka "lägg till presenkortet i din varukorg"
  3. Gå vidare till kassan (om du inte vill köpa flera presentkort, då kan du fortsätta med "köp presentkort")
  4. I kassan, skriv in koden från din förmånskupong i fältet för "kod från förmånskupong" , klicka på "lägg till kupong" och sedan "vidare till nästa steg"
  5. Nu har förmånsvärdet dragits av från din order och du kan fortsätta till betalningsprocessen om det finns ett restvärde kvar på ordern att betala. Om restvärdet är noll fortsätt till nästa steg
  6. Ladda ner presentkortet du har köpt

Notera att förmånskupongen kan endast användas en gång vid ett köptillfälle. Kupongens totala värde är förbrukat då kupongen blivit använd. Observera att förmånskoden endast fungerar här på presentkort.ax